ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 500 de gherete au fost evacuate din capitală în ultimul an

11:03 | 14.06.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Circa 500 de gherete au fost evacuate din capitală în ultimul an. Despre aceasta a anunțat primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, informează MOLDPRES.

Totodată, autoritățile au mai evacuat 155 de garaje metalice neautorizate. „Gheretele și garajele sunt două din sursele de poluare vizuală a orașului. Într-un an de interimat am reușit să evacuăm 155 de garaje metalice neautorizate din curți și 473 de gherete de pe arterele principale. Este un rezultat bun, dar nu ne oprim aici”, a scris Codreanu pe pagina sa oficială de pe o rețea de socializare.

La începutul lunii martie curent, primarul general interimar Ruslan Codreanu, a semnat o dispoziție potrivit căreia preturile de sector urmau să desfășoare inventarierea garajelor metalice/capitale, amplasate pe domeniul public din municipiul Chișinău. Construcțiile neautorizate urmează a fi evacuate până la sfârșitul lunii iulie curent. În baza aceleiași dispoziției, va fi instituit un Registru de evidență al garajelor metalice amplasate provizoriu în Chișinău.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!