ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Maia Sandu a avut o întrevedere cu șeful Delegației UE la Chișinău

12:20 | 18.06.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Maia Sandu a avut o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, transmite MOLDPRES.

La întrevedere, premierul a dat asigurări că noul guvern „va îndeplini prevederile din Acordul de Asociere cu UE și va respecta toate angajamentele cu privire la reforme și principiile stabilite în Acordul de Asociere”. Despre aceasta a anunțat Maia Sandu într-o postare pe pagina sa oficială de pe o rețea de socializare.

Totodată, Peter Michalko a comunicat că „Uniunea Europeană este gata să redeschidă discuțiile cu privire la asistența macrofinanciară, să ofere suport financiar pentru proiecte de cooperare transfrontalieră și să ne susțină cu expertiză internațională în vederea consolidării instituțiilor democratice”.

Șeful guvernului de la Chișinău a avut luni, 17 iunie o întrevedere oficială și cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan. „Domnul Ambasador ne-a asigurat că SUA vor conlucra îndeaproape cu noul guvern pentru consolidarea statului de drept și crearea unor instituții puternice care să asigure un nivel de viață înalt pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Parteneriatul strategic cu SUA este o prioritate a politicii externe moldovenești”, a menționat Maia Sandu.

Tot ieri, Cancelarul Germaniei Angela Merkel a felicitat-o pe Maia Sandu cu prilejul numirii în funcția de premier, iar mâine la Chișinău este așteptat Comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri de extindere, Johannes Hahn.

img19004669

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!