ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În unele puncte de trecere a frontierei circulația este îngreunată

10:33 | 27.07.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. În perioada estivală, în unele puncte de trecere a frontierei circulația este îngreunată, iar timpul mediu de așteptare este mai mare, din cauza creșterii fluxului mijloacelor de transport. Atenționarea a fost făcută de Poliția de Frontieră, informează MOLDRES.

Astfel, în dimineața zilei de sâmbătă, 27 iulie, de la ora 07.00 este semnalat trafic îngreunat în punctul de trecere Mirnoe, timpul de așteptare depășind 20 de minute. 

Totodată, de la ora 06.30 și până la 08.00 s-a înregistrat un flux continuu în punctul de trecere Tudora. Pe traseul tranzit dintre punctele de trecere moldo-ucrainene s-a format un rând de aproximativ 40 de mașini la intrarea în Ucraina. 

Trafic intensiv se atestă în punctul de trecere comun Palanca, timpul mediu de așteptare pentru traversarea frontierei este de 30 de minute. În aceste condiții, pe sensul de ieșire din țară sunt folosite toate benzile de circulație, dar și pusă în aplicare procedura ”Revers” - folosite pistele de control de pe direcția intrare în țară. Către ora 09.30 activitatea punctului de trecere a revenit la normalitate.

De asemenea, se menține trafic dificil a mijloacelor de transport de mare tonaj în punctul de trecere Giurgiulești-Galați, pe sensul de intrare în România. Potrivit informațiilor, pe partea română s-au format mai multe coloane de autovehicule care așteaptă să intre în țara vecină, acest lucru a condus la apariția unui aflux de camioane și pe partea moldovenească. 

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constituit 67 956 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 35 227 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost Leușeni, Aeroportul Internațional Chișinău și Sculeni. 

Pentru a fluidiza traficul, Poliția de Frontieră a mărit numărul angajaților implicați în control și, în funcție de necesitate, traficul este redirecționat pe arterele libere. 

img19005889

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!