ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în R. Moldova

11:38 | 02.08.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Vasilii Șova a avut vineri, 2 august, o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova Daniel Ioniță, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Subiectele de discuții au vizat evoluțiile recent marcate în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, problemele actuale de pe agendă, viziunea Chișinăului privind perspectivele de soluționare a acestora, prioritățile pentru perioada următoare.

Vicepremierul a menționat că respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, libera circulație a persoanelor, asigurarea bunelor condiții de activitate pentru școlile cu predare în grafia latină, crearea premiselor de îmbunătățire a interacțiunii între exponenții mediului asociativ de pe ambele maluri ale Nistrului și promovarea inițiativelor de consolidare a încrederii rămân a fi acțiuni primordiale și urmează a fi întreprinse măsuri prompte în vederea implementării plenare a acestor priorități.

De asemenea, a fost punctată necesitatea activizării eforturilor pe linie diplomatică în vederea informării corecte a partenerilor internaționali și a autorităților din capitalele statelor-membre ale Uniunii Europene despre starea reală a lucrurilor și progresele înregistrate pe dosarele nominalizate supra.

img19006067

img19006067

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!