ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 75 de hectare de teren agricol au fost afectate în urma ploilor din ultimele zile

10:08 | 10.08.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Circa 23 de hectare de livezi de măr și 48 hectare de porumb din satul Sturzovca, raionul Glodeni, dar și 3,5 hectare de livezi din preajma orașului Edineț au fost afectate în urma precipitațiilor din ultimele două zile, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în urma ploilor torențiale înregistrate pe 8 și 9 august 2019 au fost prejudiciate mai multe localități din țară. Din cauza rafalelor de vânt, mai mulți arbori au fost doborâți în localități din raioanele Anenii Noi, Cimișlia, Strășeni și Edineț. În orașul Cimișlia un copac rupt de vânt risca să cadă peste un pilon electric și să deterioreze firele electrice.

Conform datelor înregistrate de Comisiile pentru Situații Excepționale teritoriale, ploile și vântul puternic din data de 8 august au smuls 47 foi de ardezie de pe acoperișurile a două case de locuit din satul Buzdugeni, dar și de pe acoperișul unui bloc locativ din municipiul Edineț. În satul Burlănești, peste 500 foi de ardezie au fost smulse de vânt de pe acoperișurile mai multor depozite de cereale. Comisiile pentru Situații Excepționale raionale continuă să lucreze în nordul țării pentru estimarea prejudiciilor materiale.

img19006243

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!