ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O organizaţie caritabilă din Turcia ajută cetăţenii nevoiaşi din UTA Gagauz-Yeri

15:09 | 13.08.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 aug. /MOLDPRES/.  Trei sute de familii defavorizate din UTA Gagauz-Yeri au primit luni, 12 august, ajutoare materiale şi pachete alimentare. Donaţia a fost posibilă datorită unei colaborări a autorităţilor autonomiei cu conducerea organizaţiei „Semiluna roşie turcă” şi a fost oferită cu ocazia unei sărbători religioase, transmite MOLDPRES.

Organizaţia turcă a distribuit câte o sută de colete în fiecare din cele trei raioane din autonomia găgăuză – Comrat, Ceadâr-Lunga şi Vulcăneşti. În localităţile îndepărtate împărţirea pachetelor a fost susţinută de administraţiile locale.

Pe parcursul ultimilor patru ani, organizaţia „Semiluna roşie turcă” a acordat ajutor social gratuit locuitorilor autonomiei, în special celor din categoriile defavorizate.

De la începutul anului curent, fundaţia turcă a desfăşurat mai multe acţiuni caritabile în autonomia găgăuză. Anterior, partenerii din Turcia au distribuit cetăţenilor defavorizaţi colete cu produse de primă necesitate, aparate auditive, au organizat o cină de binefacere pentru vârstnicii din regiune ş.a.

img19006306

img19006306

img19006306

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!