ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Cahul a fost inaugurat Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare zona SUD

09:19 | 09.09.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. La Cahul a fost lansat duminică, 8 septembrie, Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare SUD, în cadrul unei ceremonii solemne la care au participat mai mulți oficiali, transmite MOLDPRES. 

Vicepremierul,  ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a spus că proiectul SMURD SUD va deservi trei raioane din sudul Republicii Moldova - Cahul, Cantemir și Taraclia. Acesta va contribui la creșterea nivelului de eficiență și reducerea timpilor de reacție, prin implementarea unei abordări integrate a situațiilor de urgență.

La eveniment a fost prezent și Secretarul de stat al MAI al României, Raed Arafat, care a felicitat autoritățile, salvatorii și pompierii cu prilejul acestei frumoase realizări, subliniind că experiența Republicii Moldova este un exemplu demn de urmat.

Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), general-maior Mihail Harabagiu, a declarat că salvatorii și pompierii vor fi la datorie pentru acordarea asistenței calificate în zona de sud a țării prin implementarea cu succes a Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare la Cahul.

Potrivi IGSU, de la lansarea SMURD-ului în Republica Moldova au fost efectuate peste 13000 de intervenții terestre pe teritoriului țării noastre și 57 de intervenții aeromedicale. Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare Nord și-a început activitatea în toamna anului 2014.

img19007034

img19007034

img19007034

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!