ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noile reguli de numire în funcție a directorilor de spitale au fost publicate în Monitorul Oficial

11:50 | 20.09.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Directorii de spitale vor fi numiți în funcție în baza unor noi reguli. Acestea sunt incluse într-o hotărâre de Guvern, care a fost publicată vineri, 20 septembrie, în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Potrivit modificărilor la Regulamentul privind numirea în funcție pe bază de concurs a conducătorilor instituțiilor medico-sanitare publice, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va anunța concurs pentru ocuparea funcției de conducător al instituției medico-sanitare publice cu cel puțin 90 de zile înainte de expirarea termenului aflării în funcție a conducătorului actual.

Conform noilor reguli, candidații la șefia spitalelor vor trebui să prezinte declarația de integritate și declarația pe proprie răspundere privind existența rudelor și afinilor până la gradul al IV-lea inclusiv, care sunt angajați în instituția medico-sanitară publică pentru care a fost anunțat concurs.

Anterior, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco a precizat că directorii vor putea deține doar două mandate în una și aceeași instituție, iar cei ce au condus instituția mai mult de nouă ani nu vor mai putea participa la concurs.

img19007420

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!