ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” are un nou rector

08:53 | 03.10.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 3 oct. /MOLDPRES/. Emil Ceban este noul rector al Universităţii de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” /USMF/. Acesta a fost ales miercuri, 2 octombrie, cu votul majorităţii comunităţii universitare, comunică MOLDPRES.

La concursul pentru funcţia de rector al USMF s-au înscris şapte candidaţi, toţi profesori în medicină. În urma procedurii de vot, circa 62,5% din membrii comunităţii universitare au optat pentru Emil Ceban, care deţine funcția de prorector pentru activitate clinică al USMF şi cea de șef al Catedrei de urologie și nefrologie chirurgicală.

Noul rector va fi confirmat în post pentru un mandat de cinci ani prin ordinul fondatorului - Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, în termen de cel mult trei luni.

Emil Ceban are 53 de ani, este născut în satul Lipnic, raionul Ocniţa, şi a deţinut de-a lungul anilor mai multe funcţii manageriale în diverse instituţii medicale din ţară. El este președintele Consiliului de administrare al Clinicii Universitare de Asistență Medicală primară a USMF și al Consiliului Administrativ al Clinicii Universitare Stomatologice a USMF. Totodată, Ceban este licențiat în Drept și are un master în studii economice. Programul managerial prezentat de el are la bază procesele de aliniere continuă la standardele naționale și internaționale privind instruirea pe domeniul sănătate, luând în considerare toate resursele necesare pentru asigurarea acestui proces.

Până la data de 2 octombrie curent, funcţia de rector al USMF a fost exercitată de Ion Ababii.

img19007839

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!