ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un muzician din Israel va prezenta un concert la Filarmonica Națională

16:40 | 07.10.2019 Categorie: Cultură

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. La Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” va avea loc miercuri, 9 octombrie, la ora 19.00, un concert de muzică la saxofon, interpretat de poli-instrumentistul J. Seven din Israel, informează MOLDPRES.

În aceeași zi, la ora 18.00, la Sala cu Orgă va fi prezentat un concert din creația compozitorilor moldoveni Gheorghe Neaga, Vasile Zagorschi, Ion Macovei, Zlata Tcaci, Vladimir Rotaru, Boris Dubosarschi, Tudor Chiriac, Marian Stârcea, Vladimir Ciolac și Dmitrii Kitsenko. Concertul va fi susținut de Orchestra Națională de Cameră, dirijor Vladimir Andrieș, Corul Național de Cameră, dirijor Ilona Stepan, flautistul Ion Negură junior și cvintetul instrumental.

Joi, 10 octombrie, la ora 11.00, la Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” va fi jucat spectacolul  ”Aventurile lui Chiț” de Valentin Dobrescu, la 18.00, la Teatrul  ”Luceafărul” – spectacolul ”Striptease masculin sau Goi-pușcă” după Anthony McCarten, în regia lui Boris Focșa, la 18.30, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” – spectacolul ”Alexandr Vertinski. Bal Gospoden” de O. Gavriliuk, în regia lui Silviu Silvian-Fusu și la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” – spectacolul ”Căsătoria secretă”, operă muzicală în două acte de Domenico Cimarosa, dirijor – Andrei Yurkevich, maestru de cor – Oleg Constantinov.

În aceeași zi, la ora 18.00, Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” va avea loc Festivalul-Concurs Televizat ”Prezintă Orchestra Folclor”, ediția a V-a. În recital - dinastia Văluță.

img19007965

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!