ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sancțiunile pentru încălcarea unor reguli de circulație vor fi înăsprite

15:53 | 10.10.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 10 oct. /MOLDPRES/. Guvernul va veni cu un plan de intervenție urgent în urma mai multor accidente rutiere care s-au produs în ultima perioadă în țară. Printre acțiunile care vor fi implementate se numără înăsprirea sancțiunilor pentru depășirea limitei de viteze și pentru șofat în stare de ebrietate. Deciziile au fost anunțate joi, 10 octombrie, în urma ședinței Consiliului național pentru securitatea circulației rutiere, informează MOLDPRES.

Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne, Ianuș Erhan, a declarat că planul de intervenție va fi făcut public. „Acest plan vizează măsuri legate de modificarea legislației. Vom lucra la un proiect de modificare a Codului contravențional și a Codului penal. Astfel, pentru anumite contravenții va fi înăsprită răspunderea. Este vorba despre încălcări care vizează depășirea limitei de viteză. Vom veni cu un set de propuneri privind înăsprirea pedepsei pentru cei care urcă în stare de ebrietate la volan. Au fost expuse mai multe propuneri privind inițierea anumitor măsuri cum ar fi confiscarea specială a mijlocului de transport care este folosit de persoana în stare de ebrietate la volan. Este o măsură categorică pe care urmează să o discutăm cu societatea”, a precizat Ianuș Erhan.

Totodată, Ministerul Economiei și Infrastructurii va veni cu anumite modificări legate de auditul drumurilor, astfel încât atunci când acestea vor fi proiectate și construite să fie asigurat auditul necesar pentru a garanta siguranța infrastructurii rutiere. Autoritățile vor desfășura mai multe campanii de sensibilizare privind nerespectarea regulilor de circulație rutieră. 

O altă acțiune vizează introducerea orelor obligatorii de siguranță rutieră în școli. În același timp, vor fi desfășurate verificări la întreprinderile care efectuează testarea tehnică a mijloacelor de transport.

Șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Victor Manole, a declarat că, în nouă luni ale anului curent, s-au produs 1862 de accidente rutiere, soldate cu 185 de decese și 2194 de persoane traumatizate. 

În ultimele două săptămâni au avut loc mai multe accidente rutiere, în care au decedat sau au fost traumatizate mai multe persoane.

img19008088

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!