ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PDM a înaintat o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu

09:58 | 17.10.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/.Fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat a înaintat astăzi, 17 octombrie, o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de Maia Sandu. Democrații susţin că în ultima perioadă se atestă eșecuri și lipsă de rezultate în domeniul politicii social-economice. Pentru ca moţiunea de cenzură se fie adoptată, ea trebuie să fie susținută de cel puțin 51 de deputaţi, comunică MOLDPRES.

Moţiunea a fost prezentată în plen de deputatul Adrian Candu. "În aceste patru luni, Guvernul Sandu nu a avut nicio inițiativă de îmbunătățire a condițiilor pentru mediul de afaceri. Totodată, au fost anulate un șir de proiecte sociale, inițiate de Guvernul Filip, iar altele noi nu au fost lansate", a spus Candu.

El a enumerat realizările fostului guvern şi a cerut sprijinul deputaţilor pentru a retrage votul de încredere acordat Cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu.

Conform regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin 1/4 din numărul deputaţilor aleşi şi este supusă dezbăterilor în prima zi de şedinţă plenară a săptămânii următoare datei depunerii.

Imediat după depunerea moţiunii, democraţii au anunţat că părăsesc sala de ședințe a legislativului, fiind nemulţimiţi de activitatea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigarea fraudei bancare, care urma să prezinte, astăzi, raportul de activitate.

 

 

img19008243

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!