ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorii au efectuat percheziţii la o companie imobiliară din capitală

10:10 | 18.10.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Procurorii au descins vineri, 18 octombrie, cu 13 percheziții la o companie imobiliară din Chișinău, la domiciliile și în automobilele membrilor unui grup criminal organizat, care activa în domeniul imobiliar, comunică MOLDPRES.

Ofiţerul de presă al Procuraturii Generale, Emil Gaitur, a specificat că, în urma percheziţiilor, oamenii legii au ridicat mijloace bănești, documente, telefoane, înscrisuri și suporturi electronice.

Conform sursei citate, urmărirea penală a fost pornită de către procurori la data de 15 octombrie 2019, în rezultatul investigațiilor efectuate de poliţie şi în urma informațiilor apărute în mass-media.

Astfel, în perioada anilor 2018–2019, grupul criminal a organizat o schemă ilegală, prin care a prejudiciat bugetul de stat și persoane fizice. Membrii grupului achitau salariul în plic angajaților, tăinuiau de contabilitatea întreprinderii tranzacțiile efectuate în domeniul imobiliar și utilizau mijloacele bănești primite de la persoane fizice în calitate de arvună în alte scopuri decât cele prevăzute în contract.

Procuratura va reveni cu detalii după efectuarea tuturor acțiunilor de urmărire penală.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!