ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CSP a amânat modificarea cadrului normativ privind selectarea unui candidat pentru funcția de procuror general

11:30 | 11.11.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a amânat pentru o şedinţă ulterioară examinarea proiectului pentru modificarea cadrului normativ instituțional privind selectarea unui candidat pentru funcția de procuror general, comunică MOLDPRES.

Potrivit membrilor CSP, există pentru moment o incertitudine la acest subiect, după ce proiectul a fost modificat prin asumare de răspundere a executivului. „La ședința următoare vom cunoaște la ce modificări lucrăm. Nu putem să adoptăm un regulament care va fi în contradicție cu legea”, a opinat președintele CSP, Angela Motuzoc.

Tot astăzi, membrii CSP au anunţat concurs pentru suplinirea funcţiilor vacante de procuror. Tot în cadrul acestei şedinţe, cinci procurori au depus jurământul pentru învestirea în funcţie.

La începutul săptămânii trecute, ministrul Justiţiei, Olesea Stamate, a anulat rezultatele concursului pentru funcţia de procuror general. În aceeaşi zi, guvernul a aprobat prin procedura de asumare a răspunderii, noi reguli de selectare a procurorului general. Ulterior, fracţiunea PSRM a depus o moţiune de cenzură împotriva Cabinetului de miniştri. Documentul urmează a fi examinat în următoarele zile.

img19009054

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!