ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Municipal Chișinău se va întruni pe 15 noiembrie în ședința de constituire

15:05 | 12.11.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 12 nov. /MOLDPRES/. Consiliul Municipal Chișinău (CMC) se va întruni vineri, 15 noiembrie, în ședința de constituire. Decizia a fost luată marți, 12 noiembrie, de Comisia Electorală Centrală (CEC), informează MOLDPRES.

Potrivit rezultatelor alegerilor locale generale, cei mai mulți reprezentanți în CMC – 22 la număr - va avea Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Aceștia vor fi urmați Blocul ACUM, care a obținut 19 mandate de consilier. Trei consilieri vor fi din partea Partidului Liberal, iar Partidul Democrat din Moldova și Partidul „ȘOR” vor avea câte doi reprezentanți în CMC. Câte un singur consilier vor avea Partidul Unității Naționale, Mișcarea Forța Nouă și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova.

CEC a mai decis astăzi că tot la 15 noiembrie vor avea loc ședințele de constituire a Consiliilor raionale Basarabeasca, Fălești și Sângerei. Prima ședință a consilierilor raionali din Rezina, aleși în urma scrutinului local general, se va desfășura luni, 18 noiembrie.

img19009114

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!