ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste o mie de detectoare de fum vor fi instalate în casele mai multor familii din țară

14:16 | 22.11.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Peste o mie de detectoare de fum vor fi instalate în următoarea perioadă în locuințe din raioanele Făleşti, Donduşeni, Briceni, Teleneşti, Cahul şi UTA Găgăuzia. Acestea vor fi distribuite în cadrul campaniei „O casă protejată, o viață salvată”, care a fost lansată vineri, 22 noiembrie, de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), transmite MOLDPRES.

Instalații de detectare vor fi montate în locuințele oamenilor cu mulți copii, persoane țintuite la pat, dar și în casele oamenilor în etate.

Campania a fost lansată în capitală, în preajma unei case de locuit care a fost afectată de flăcări. Ulterior, echipaje de pompieri și salvatori au mers în mai multe gospodării particulare pentru a instala detectoare de fum, care urmează să prevină incendiile și intoxicațiile cu monoxid de carbon. 

Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne, Ianuș Erhan, a menționat că, prin intermediul unor astfel de acțiuni realizate de salvatori și pompieri, oamenii pot beneficia de siguranță.

În anii precedenți, în cadrul Campaniei „O casă protejată, o viață salvată” au fost instalate 7094 detectoare de semnalizare în casele a 6669 de familii din 313 sate. Potrivit IGSU, în șase cazuri de izbucnire a incendiilor, instalațiile s-au declanșat, reușind astfel salvarea oamenilor din locuință.

img19009483

img19009483

img19009483

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!