ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noua conducere a Penitenciarului nr. 13 cere suspendarea deciziei de eliberare condiţionată a lui Vlad Filat

13:25 | 05.12.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 5 dec. /MOLDPRES/. Noua conducere a Penitenciarului nr.13 a depus astăzi la Curtea de Apel Chișinău o cerere prin care cere suspendarea încheierii Judecătoriei Ciocana de eliberare condiționată a fostului premier, Vlad Filat. Informația a fost confirmată pentru MOLDPRES de către purtătorul de cuvânt al Administrației de Stat a Penitenciarelor, Oleg Pantea.

Conform sursei citate, noua conducere a penitenciarului a examinat decizia de eliberare condiţionată a fostului lider PLDM şi a depistat că anumite condiţii nu au fost îndeplinite. Ei susţin că termenul executat de ex-premierul Filat a fost calculat incorect, iar programul individual nu a fost realizat în totalitate.

Solicitat de agenţie, unul din avocaţii fostului premier a menţionat că nu a fost anunţat despre un eventual recurs şi a aflat noutatea din presă.

În seara zilei de ieri, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a comunicat că va cere reexaminarea deciziei de eliberare condiţionată a lui Vlad Filat, deoarece i se pare suspectă și ridică mai multe semne de întrebare.

Tot ieri, Vlad Filat a ieşit într-o conferinţă de presă în care a comentat decizia de eliberare condiţionată, pe care a calificat-o ca fiind perfect legală.

Ex-liderul PLDM a fost eliberat la data de 3 decembrie în urma unei decizii emise de o instanţă din capitală. După eliberarea lui Filat, ministrul Justiţiei a demis conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a Penitenciarului nr. 13, numind noi directori interimari.

Ex-prim-ministrul, Vlad Filat, a fost condamnat pe 27 iunie 2016 de către Judecătoria Chișinău la nouă ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă, în urma unui denunț al lui Ilan Şor. El a fost eliberat condiţionat marți, 3 decembrie, în urma deciziei Judecătoriei Ciocana.

img19009912

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!