ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedintele R. Moldova Igor Dodon va întreprinde o vizită la Moscova

09:46 | 16.12.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Președintele R. Moldova Igor Dodon va întreprinde în perioada 19-20 decembrie o vizită la Moscova, unde are planificate întrevederi cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin dar şi cu conducerea Gazprom. Anunţul a fost făcut luni chiar de şeful statului la finele unei şedinţe de lucru cu speakerul Zinaida Grecianîi şi edilul capitalei Ion Ceban, comunică MOLDPRES.

Potrivit președintelui, la Moscova el mai are planificate întrevederi cu capul bisericii ruse Patriarhul Kirill dar şi cu vicepremierului Dmitri Kozak. “În aceeași perioadă la Moscova va avea loc ședința informală a liderilor CSI dar şi a Uniunii Eurasiatice unde am planificate mai multe întrevederi”, a menționat Dodon.

Șeful statului a reiterat că subiectul asigurării R. Moldova cu gaze rămâne pe agenda sa şi a spus că nu există riscuri ca după data de 1 ianuarie ţara să rămână fără gaze naturale. “Se discută toate scenariile şi suntem optimiști că Ucraina cu Rusia vor găsi un numitor comun”, a conchis Dodon.

De la şedinţa săptămânală din dimineaţa zilei de luni a lipsit premierul Ion Chicu, care se află într-o vizită la Strasbourg.

img19010278

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!