ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste o mie de funcţionari vor beneficia în anul curent de cursuri de instruire profesională

15:18 | 15.01.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. Un număr de 1060 de funcţionari publici, dintre care 750 angajaţi ai autorităţilor publice centrale şi 310 din cadrul autorităţilor locale, vor beneficia în 2020 de cursuri de instruire profesională. Cursurile vor fi citite la Academia de Administrare Publică /AAP/, vor costa 1031,2 mii de lei şi sunt o comandă de stat, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului aprobat astăzi de către Guvern, vor fi ţinute 13 cursuri de instruire pentru 44 grupuri de funcţionari, dintre care 30 vor fi formate din angajaţi în cadrul autorităţilor publice centrale.

Programul de instruire a funcţionarilor publici pentru anii 2016-2020 prevede următoarele cursuri de instruire: leadership în administraţia publică, management organizaţional, elaborarea şi evaluarea politicilor publice, planificarea strategică şi operaţională, managementul conflictelor şi gestionarea stresului; integrarea profesională în funcţia publică; managementul serviciilor publice; etica şi integritatea funcţionarului public, elaborarea şi coordonarea politicilor.

De asemenea, la solicitarea autorităţilor publice au fost incluse programe pentru membrii comisiilor de concurs privind recrutarea şi selectarea personalului. La elaborarea şi realizarea cursurilor de instruire urmează a fi antrenaţi, pe lângă cadrele didactice ale AAP, şi specialişti din cadrul autorităţilor publice, astfel fiind asigurată corespunderea cadrului normativ, necesităţilor practice şi relevanţei tematicilor.

img20000314

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!