ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul continuă discuțiile cu FMI

10:35 | 20.01.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a declarat că ”Guvernul moldovean continuă discuțiile cu FMI și nu a făcut nici un pas pentru compromiterea acestei colaborări”, transmite MOLDPRES.

Premierul Chicu a menționat că inițiativele sociale propuse de executivul Republicii Moldova sunt prevăzute în bugetul statului și se încadrează în parametrii pe care i-a examinat cu Fondul Monetar Internațional. ”Continuăm discuțiile cu FMI-ul, tocmai acesta este motivul sosirii misiunii FMI la Chișinău, dacă nu erau discuții și nu era dorința de a finaliza cu succes acest program, ei nu veneau”, a opinat Ion Chicu, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit prim-ministrului, există două riscuri majore pentru compromiterea relației Moldovei cu organizația financiară internațională: „neacceptarea din partea FMI a majorărilor parametrilor de investiții în infrastructura moldoveană și insistența Fondului de a majora tarifele la gaz metan pentru populație”. 

O echipă a Fondului Monetar Internațional condusă de Ruben Atoyan, șeful Misiunii FMI pentru Republica Moldova, se va afla la Chișinău în perioada 22 ianuarie-5 februarie.

img20000421

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!