ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În caz de ninsori, capitala este pregătită cu autospeciale şi material antiderapant

11:10 | 20.01.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. În municipiul Chişinău sunt pregătite 52 de unităţi de transport care sunt gata să intervină imediat, în caz de ninsoare, a declarat Ion Burdiumov, șef al Direcției generale locativ-comunale și amenajare, la şedinţa de luni, 20 ianuarie, a conducătorilor serviciilor Primăriei capitalei, transmite MOLDPRES.

Totodată, Burdiumov a specificat că, în caz că ninge sau se formează polei, capitala este asigurată cu 860 de tone de sare şi 24 de tone de material antiderapant.

Şeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare a precizat că „atâta timp cât starea vremii permite, maşinile pentru deszăpezire vor fi reutilate pentru a fi folosite la lucrările de salubrizare”.

În acest context, Ion Ceban, primarul general al municipiului Chişinău, a cerut mai multă disciplină şi atitudine în activitatea de salubrizare. Potrivit edilului, în capitală sunt încă multe locuri, care lasă de dorit la capitolul evacuarea deşeurilor. Ceban a menţionat că trebuie să fie folosite toate resursele şi metodele, inclusiv aplicarea sancţiunilor, pentru a avea o capitală curată şi îngrijită.

img20000422

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!