ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu omologul său kîrgîz

15:02 | 31.01.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. În Kazahstan, în cadrul Forumului „Viitorul Digital al Economiei Globale”, premierul Ion Chicu a avut o discuție cu prim-ministrul Kîrgîzstanului, Mukhammedkalyi Abylgaziev, relatează MOLDPRES citând Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

După ce s-au salutat reciproc, premierii au trecut în revistă un set de subiecte în domeniile comercial, economic, social și cultural.

Oficialii au constatat că volumul mic al operațiilor comerciale între Moldova și Kîrgîzstan reprezintă în sine o oportunitate și, pentru a fi valorificată, este necesară intensificarea comunicării bilaterale. În acest sens, a fost decis să fie reluate lucrările comisiei interguvernamentale moldo-kîrgîze, iar Mukhammedkalyi Abylgaziev a propus ca ședința să fie desfășurată în Kîrgîzstan.

Premierul Chicu a informat omologul kîrgîz despre prioritățile și obiectivele Guvernului de la Chișinău. „Republica Moldova oferă un model de activitate foarte atractiv pentru investitori în Zonele Economice Libere, de unde produsele pot ajunge facil pe piața UE și alte piețe cu cca 900 milioane de consumatori”, a menționat oficialul moldovean.

Ion Chicu a declarat că, în 2020, Guvernul R. Moldova va investi masiv în modernizarea infrastructurii, urmărind obiectivul de a industrializa țara, de a crea locuri de muncă și a crește bunăstarea oamenilor. 

img20000850

img20000850

img20000850

img20000850

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!