ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău a avut loc ședința grupurilor de lucru pentru economie

11:17 | 19.02.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. La sediul Misiunii OSCE din or. Chișinău a avut loc marți ședința grupurilor de lucru pentru economie, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare. 

Delegația din partea Chișinăului a fost condusă de către Secretarul de Stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii, Iuliana Drăgălin. 

În cadrul ședinței au continuat discuțiile pe marginea posibilelor măsuri ce pot fi întreprinse în vederea eliminării barierelor tehnice în calea comerțului și a protejării drepturilor consumatorilor. 

Experții de pe ambele maluri ale Nistrului au trecut în revistă și progresele înregistrate în implementarea Deciziei protocolare „Privind interacțiunea în domeniul veterinar, carantină și protecția plantelor” din 15 februarie 2018. 

Delegația din partea Chișinăului a abordat dificultățile cu care se confruntă unii agenți economici de pe malul drept al râului Nistru în procesul de derulare a tranzacțiilor comerciale în regiunea transnistreană și a intervenit cu îndemnul de a fi eliminate măsurile cu caracter discriminatoriu și barierele artificiale ce îngreunează nefondat activitatea acestora. 

De asemenea, au fost purtate dezbateri și pe marginea aspectelor ce țin de autorizarea unor genuri de activitate desfășurate de către antreprenorii cu sedii în regiunea transnistreană, inclusiv procedurile ce se impun a fi respectate la efectuarea operațiunilor comerciale interne și externe. 

Următoarea reuniune a experților din domeniul comercial-economic va avea loc la Tiraspol.

img20001420

img20001420

img20001420

img20001420

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!