ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Avertizorii de integritate și-au prezentat raportul

10:13 | 25.02.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Consiliul Național de Integritate a ascultat marți raportul de activitate al Autorității Naționale de Integritate pentru anul 2019, transmite MOLDPRES.

Potrivit informației prezentate de președintele Autorității nominalizate, Rodica Antoci, în anul trecut activitatea instituției a sporit atât în privința aplicării măsurilor de prevenire a conflictelor de interese, cât și referitor la procedurile de verificare a dobândiri averilor deținute de persoanele publice. “Pe parcursul anului 2019 au beneficiat de instruiri în domeniul integrității 4 433 de persoane și am difuzat peste 11 mii de materiale informaționale, broșuri și ghiduri. Au fost efectuate peste 332 de proceduri de verificare a integrității, dintre care 203 sunt dosare de verificare a averilor persoanelor publice”, a declarat Antoci.

În același timp, pe site-ul oficial al Autorității Naționale de Integritate se află plasate peste 600 de mii de dosare de integritate ale persoanelor care au ocupat funcții publice în R. Moldova în perioada 2011-2019.

Raportul de activitate al ANI va fi publicat pe pagina web a instituției. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!