ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Petroliştii sunt gata să le ofere agricultorilor reduceri de până la 8% la procurarea motorinei

12:46 | 26.02.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. Agricultorii vor procura motorină în perioada lucrărilor de primăvară la un preţ redus. Subiectul a fost discutat miercuri, 26 februarie, la Președinție, în cadrul unei întrevederi de lucru convocată de şeful statului, Igor Dodon, cu cei mai mari petroliști din ţară, comunică MOLDPRES.

La finele întrevederii, președintele a specificat că, la solicitarea lui, reprezentanții companiilor petroliere din Moldova şi-au exprimat disponibilitatea de a reduce, în perioada lucrărilor agricole de primăvară, prețurile de vânzare a combustibilului cu 7-8%, ceea ce înseamnă 1,20- 1,40 de lei per litru.

Şeful statului le-a mulțumit petroliștilor pentru receptivitate şi susținerea acordată agricultorilor. La întrevedere s-au mai discutat subiecte legate de activitatea acestor companii, problemele existente la stabilirea prețurilor pentru produsele petroliere, inclusiv determinarea mărimii accizelor la benzină şi motorină.

img20001658

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!