ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pentru 1-2 aprilie, au fost autorizate două curse aeriene charter

10:09 | 01.04.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Comisia Naţională pentru Situaţii Excepţionale a autorizat în şedinţa de marţi, 31 martie, două curse aeriene charter, care vor transporta pasageri moldoveni spre Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Cursele vor fi operate de către companiile aeriene:  Flyone, din 01 aprilie curent, Chișinău - Paris - Chișinău;  BlueAir, din 02 aprilie curent, Dubai - Chișinău - Otopeni.

În perioada stării de urgenţă (17 martie – 15 mai 2020) cursele aeriene charter, care transportă pasageri cu cetățenia Republicii Moldova spre țara noastră, sunt autorizate de către Comisia Națională pentru Situații Excepționale, în baza solicitării Autorității Aeronautice Civile.

Ieri, preşedintele Igor Dodon a reiterat că toate deciziile cu privire la diasporă, în special organizarea curselor avia charter, sunt luate de către Comisia pentru Situații Excepționale, ținându-se cont de asigurarea securității și sănătății cetățenilor Republicii Moldova, iar listele sunt întocmite de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Moldovei. Totodată, Igor Dodon a venit cu un apel către persoanele din afara țării, care doresc să revină acasă, „să se informeze din surse oficiale cu privire la cursele respective pentru a nu cădea în capcana unor șarlatani, speculanți sau chiar politicieni care încearcă să facă show-uri sau business pe acest subiect”.

img20002828

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!