ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Monitorul Oficial va fi digitalizat

11:57 | 06.05.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 6 mai. /MOLDPRES/. Monitorul Oficial al Republicii Moldova va fi editat atât în format electronic, cât și în format tipărit, cu aceeași forță juridică. Un proiect de lege în acest sens a fost examinat și aprobat astăzi de Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, care va fi transmis spre examinare plenului legislativ, ediția electronică a Monitorului Oficial, părțile I-III, va fi pus la dispoziția tuturor utilizatorilor în mod gratuit, pe pagina web oficială, în varianta pentru citire și imprimare. În același timp, părțile IV și V ale ediției electronice vor fi oferite utilizatorilor în baza unui abonament cu plată.

Ediția tipărită a publicației va fi pusă la dispoziția utilizatorilor în baza abonamentelor sau prin vânzare liberă.

Potrivit informației economico-financiare oficiale, veniturile din vânzarea abonamentelor pentru edițiile tipărite ale Monitorului Oficial constituie circa 7,5 mln de lei anual, iar cheltuielile de editare sunt de circa 9 mln de lei. În același timp, veniturile din vânzarea abonamentelor pentru formatul electronic sunt de circa 850 mii de lei anual, iar costurile de editare – 712 mii de lei. 

Monitorul Oficial este publicația oficială a statului, editată de către Instituția Publică Agenția Informațională de Stat „Moldpres”.

img20003728

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!