ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Drumarilor Antreprenori

15:43 | 12.05.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții Asociației Drumarilor Antreprenori din Moldova (ADAM). În cadrul întrevederii, a fost discutat subiectul procesului de realizare a licitațiilor pentru construcția și reparația drumurilor și termenii de realizare a lucrărilor, problema gropilor de împrumut, actualizarea regulamentului cu privire la transportarea utilajului, mărfurilor și altele, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Premierul a menționat intenția Guvernului de a investi masiv în infrastructura rutieră. „Investițiile în drumuri nu înseamnă numai drumuri mai bune. Înseamnă investiții în resuscitarea economiei. Pentru componenta Drumuri bune intenționăm să alocăm 1,3 miliarde de lei”, a declarat Ion Chicu. 

Au fost discutate subiecte referitoare la interacțiunea drumarilor cu Agenția Mediului, Agenția Moldsilva și Administrația de Stat a Drumurilor.

Prim-ministrul a solicitat drumarilor executarea calitativă a lucrărilor și a asigurat o atitudine corectă și rapidă din partea instituțiilor publice.

Asociația patronală „Asociația Drumarilor Antreprenori din Moldova” întrunește 15 companii cu peste 2500 de angajați. Cifra de afaceri a companiilor este de cca 2,5 miliarde de lei.

img20003900

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!