ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria municipiului Bălţi a intrat în regim de carantină

13:09 | 18.06.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/.  Primăria municipiului Bălţi va fi plasată, începând de astăzi, în regim de carantină. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia municipală extraordinară de sănătate publică, după ce mai mulţi angajaţi ai administraţiei au fost confirmaţi cu COVID-19, transmite MOLDPRES.

„Carantina se introduce de la ora 17:00, 18 iunie, până la ora 17:00, 1 iulie 2020. Toate persoanele contacte, cu excepția lucrătorilor ale căror rezultate de test pentru coronavirus au fost negative, se vor plasa în autoizolare la domiciliu. Conducerea primăriei va întocmi un plan de măsuri pentru eliminarea focarului de infecție, convenit cu Centrul de sănătate publică Bălți”, indică decizia Comisiei.

Ținând cont de activitatea din cadrul grupurilor mobile ale lucrătorilor din primărie, comisia recomandă Inspectoratului de Poliție, Centrului de sănătate publică și Direcției teritoriale a Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, să testeze toţi angajaţii în vederea confirmării coronavirusului.

La ziua de astăzi, în municipiul Bălţi sunt confirmate 841 de cazuri de COVID-19, 32 de decese, 270 de cazuri recuperate şi 1329 de persoane aflate sub supraveghere medicală. Oraşul se află pe locul doi pe ţară după numărul de cazuri de contaminare.

img20004890

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!