ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul a inspectat mersul lucrărilor de construcție a drumurilor

12:48 | 24.06.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a inspectat astăzi executarea lucrărilor de construcție a drumului Bălți-Fălești-Sculeni. Lungimea drumului este de 54,7 km. Costul lucrărilor se estimează la 50,5 milioane euro, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Premierul a fost informat că pentru moment sunt realizate peste 60% din lucrări. Reparația drumului trebuie să fie încheiată până la sfârșitul anului 2020.

Antreprenorul general este o companie italiană care pentru executarea lucrărilor a importat mai multe echipamente, inclusive  2 uzine de beton asfaltic. În funcție de sectorul de drum, se execută lucrări de construcție a canalelor de scurgere, se montează bordurile, se amenajează intrările în curțile gospodarilor și se așterne asfalt.

Pe drumul Chișinău-Ungheni-Sculeni, prim-ministrul a verificat mersul lucrărilor de construcție a drumului de ocolire a localității Bahmut, raionul Călărași. Drumul nou va avea o lungime de 5,9 km. În executarea lucrărilor sunt antrenați 60 de oameni și 18 unități de tehnică. Antreprenorul general este din Republica Moldova, lucrările de construcție a sectorului de drum urmează a fi finalizate în luna mai 2021. Costul lucrărilor este de 5,3 milioane  euro. Suma a fost oferită în calitate de grant de către Comisia Europeană.

„Calitatea lucrărilor este prioritară. Totodată, vom insista și pe termenii de executare a lucrărilor. E bine că se lucrează intens – angajați mai mulți oameni, investiți în echipamente. În anii următori drumurile vor fi în centrul atenției investiționale a Guvernului” a menționat Ion Chicu.

img20005065

img20005065

img20005065

img20005065

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!