ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a demarat discuțiile cu FMI pentru un nou program de trei ani

09:27 | 03.07.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/. În perioada 7–22 iulie curent, echipa de experţi ai Fondului Monetar Internațional (FMI) va purta discuții cu autoritățile Republicii Moldova la distanță, din sediul FMI la Washington, pe marginea unui program nou pe trei ani, comunică MOLDPRES.

Potrivit reprezentantului permanent al FMI în Republica Moldova, Volodymyr Tulin, urmare a solicitării autorităților Republicii Moldova, echipa de experți va purta discuții pe marginea unui program nou pe trei ani, care se va axa pe un set complex de politici care să contribuie la menținerea stabilității macroeconomice, susținerea procesului de restabilire după pandemia COVID-19, promovarea bunei guvernanțe și reformelor instituționale, dar și la mobilizarea finanțării externe.

Discuțiile se vor fixa pe protejarea independenței BNM, îmbunătățirea guvernanței bugetar-fiscale și guvernanței în sectorul financiar, consolidarea cadrului de combatere a corupției și promovarea statului de drept.

img20005349

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!