ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Amenzile pentru încălcarea măsurilor de sănătate publică ar putea fi micșorate

14:22 | 17.07.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 17 iul. /MOLDPRES/. Amenzile pentru încălcarea măsurilor de sănătate publică ar putea fi micșorate. Un proiect de modificare a Codului contravențional a fost aprobat ieri în primă lectură de Legislativ, comunică MOLDPRES.

În urma modificărilor, va fi micșorat cuantumul amenzilor aplicate pentru comiterea contravențiilor stipulate în Codul contravențional pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie a prevenirii sau combaterii bolilor epidemice, dacă acestea au pus în pericol sănătatea publică.

Astfel, amenzile vor fi reduse de la 450-500 unități convenționale, cât constituie în prezent, la 50-150 – pentru persoane fizice și de la 1000-1500 la 300-700 unități convenționale – pentru persoanele juridice.

Totodată, se propune ca pentru prezentarea intenționată a unor date false ori incomplete sau refuzul de a prezenta datele necesare pentru completarea fișei epidemiologice să fie aplicate amenzi în mărime de 50-150 unități convenționale. În prezent, acestea variază între 450 și 500 de unități convenționale.

img20005768

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!