ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Proiectul pentru ratificarea împrumutului dintre R. Moldova și CEB va fi publicat în Monitorul Oficial

11:12 | 13.08.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 13 aug. /MOLDPRES/.  Guvernul a aprobat și va prezenta Parlamentului spre examinare proiectul de lege pentru ratificarea Acordului-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB)  pentru realizarea proiectului „Răspuns de urgență la COVID-19 şi suport pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii”, semnat la 29 iulie 2020. Decizia în acest sens va fi publicată în Monitorul Oficial de vineri, 14 august, transmite MOLDPRES.

Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei au semnat un acord de împrumut de 70 milioane de euro pentru a atenua impactul COVID-19 asupra sănătății și ocupării forței de muncă. Împrumutul este structurat în două componente: sănătate și suport pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii (ÎMM).

Patruzeci de milioane de euro vor fi oferite pentru componenta Sănătate și vor finanța următoarele tipuri de cheltuieli: achiziția, în cadrul procedurilor de urgență, a echipamentelor medicale și materiale consumabile, reabilitarea și transformarea spațiilor/unităților medicale, mobilizarea de expertiză suplimentară, întru asigurarea măsurilor de răspuns de urgență la COVID-19.

Alte 30 milioane de euro vor fi oferite în calitate de Suport pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii. Resursele financiare vor oferi finanțare pentru capital circulant și nevoile de investiții ale IMM-urilor afectate de criză, ajutându-le să păstreze locuri de muncă viabile. Această componentă va fi realizată prin recreditarea beneficiarilor finali prin intermediul instituțiilor financiare participante.

Sursă: www.monitorul.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!