ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grădinițele private își reiau activitatea

08:06 | 17.08.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Primarul municipiului Chișinău a anunțat că instituțiile private de educație timpurie își vor relua astăzi activitatea, transmite MOLDPRES.

În acest context, edilul a cerut atât cadrelor didactice, celorlalți angajați, cât și părinților să fie precauți și responsabili. "Este vorba de sănătatea tuturor, și cel mai important, a copiilor noștri", a subliniat Ion Ceban.

În același timp, primarul a specificat că în scopul pregătirii pentru reluarea procesului educațional în cadrul instituțiilor de educație timpurie publice, Direcția generală educație, tineret și sport în comun cu Direcția generală asistență socială și sănătate vor organiza în perioada 17-20 august instruiri online ale asistenților medicali din grădinițele de stat din municipiul Chișinău, privind măsurile de prevenire a infecției, în scopul protecției și siguranței copiilor.

Primarul Ceban a solicitat ca până la data de 20 august toate instituțiile educaționale publice să facă public graficul și modelul după care vor activa.

În municipiul Chișinău există 148 de instituții de învățământ public școlar primar și secundar în care învață 90 798 de elevi.

img20006596

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!