ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Școlile din Chișinău vor fi dotate cu termometre electronice

11:34 | 21.08.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. Până la data de 30 august, Direcția generală educație, tineret și sport a Primăriei municipiului Chișinău va cumpăra pentru instituțiile municipale de învățământ 558 de unități de termometre electronice, 1450 de dozatoare pentru dezinfectanți, 15 392 litri de dezinfectant pentru mâini și 13 086 litri de dezinfectant pentru suprafețe, transmite MOLDPRES.

Pentru dotarea instituțiilor municipale de învățământ cu produse igienice, echipamente de protecție și dezinfectanți, Primăria capitalei a alocat Direcției educație circa 10 milioane de lei.

În același timp, potrivit informației prezentate de autoritatea municipală de administrare a educației, în 91 de instituții școlare au fost finalizate lucrările de reparații capitală, prevăzute pentru anul curent, astfel fiind reparate: opt blocuri alimentare, 27 blocuri sanitare, 16 reţele inginereşti, 77 lucrări pe diverse segmente, suma totală cheltuită pentru aceste lucrări a constituit 32574,66 mii lei.

În cele 148 de instituții de învățământ municipale, urmează să meargă la studii peste 90 mii de elevi.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!