ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei sectoare de drum din centrul țării vor intra în reparații

08:48 | 04.09.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 sep. /MOLDPRES/. Trei sectoare de drum local, cu lungimea de 36,5 km, care tranzitează localitățile Chiștelnița, Scorțeni din raionul Telenești și Meșeni, Ignăței, Peciște, Pripiceni-Răzești, Pripiceni-Curchi, Trifești din raionul Rezina vor fi reabilitate. Contractele de executare a lucrărilor au fost semnate recent de Agenția de Stat a Drumurilor (ASD), comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, structura rutieră va fi reparată prin ranforsarea straturilor de bază şi aplicarea îmbrăcămintei rutiere noi. Siguranța rutieră urmează a fi îmbunătățită prin amenajarea intersecțiilor, aplicarea indicatoarelor rutiere, parapetelor metalice, stâlpilor de ghidare, dar și a marcajului rutier.

Contractul este parte a Proiectului de „Îmbunătățire a Drumurilor Locale", iar pentru realizarea acestuia Banca Mondială a acordat Guvernului Republicii Moldova un suport financiar. Valoarea totală a lucrărilor este de 364.108.262,72 lei. Reparația drumurilor al trebui să se încheie în 18 luni, plus 12 luni pentru perioada de notificare a defecțiunilor.

img20007055

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!