ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încă o persoană a fost reținută de CNA în cazul schemelor privind acordarea gradelor de dizabilitate

09:41 | 09.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Un bărbat din Rezina a fost reţinut de ofiţerii CNA în cadrul dosarelor care vizează schema de corupţie privind acordarea gradelor de dizabilitate. Acesta ar fi intermediat darea de mită în cel puțin 30 de cazuri, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, bărbatul ar fi cerut de la persoane care şi-au pierdut capacitatea de muncă, sume care porneau de la 7000 de lei pentru a le ajuta să obţină confirmarea sau reconfirmarea gradelor de dizabilitate. Suspectul a fost reţinut aseară, iar pe numele lui a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 7 ani de puşcărie.

La finele lunii august, şase persoane au fost reţinute, în urma descinderilor CNA, la Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă şi la oficiul Rezina.

img20007172

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!