ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În perioada electorală crește riscul de atac cibernetic asupra instituțiilor statului

08:17 | 11.09.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Una dintre cele mai importante provocări la adresa securității naționale a Republicii Moldova ține de securitatea cibernetică, transmite MOLDPRES.

Directorul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Alexandr Esaulenco, a declarat în cadrul unui interviu oferit MOLDPRES, că „securitatea cibernetică este una dintre cele mai importante provocări la adresa securității naționale”.

Potrivit șefului SIS, în perioada electorală crește riscul de atac cibernetic asupra instituțiilor statului. ”Activizarea atacurilor cibernetice asupra instituțiilor statului moldovean are loc în perioadele electorale, din acest motiv sunt efectuate măsuri pentru identificarea vulnerabilităților și a riscurilor de perturbare a funcționalității infrastructurilor informaționale ale statului”, a declarat oficialul.

De asemenea, Esaulenco a specificat că, pentru evitarea perturbării activității autorităților administrației publice, „Serviciul de Informații și Securitate în cooperare cu Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, evaluează periodic starea de securizare a serviciilor de intranet, internet, e-mail și hosting din cadrul Sistemului de telecomunicații al autorităților administrației publice”. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!