ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile capitalei au modificat condițiile privind păstrarea distanței sociale în procesul de studii

14:00 | 28.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Autoritățile capitalei au redus distanța socială dintre elevii care frecventează instituțiile de învățământ, transmite MOLDPRES.

Primăria municipiului Chișinău anunță într-un comunicat de presă, că în instituțiile municipale de învățământ a fost redusă distanța fizică dintre elevi de la 1,5 m la 1 m. Totodată, începând de astăzi, elevii vor reveni la durata obișnuită a unei ore academice, care este de 45 de minute.

Aceste și alte prevederi care se referă organizarea spațiilor în clase/sălile pentru cursuri, în contextul evoluției pandemiei COVID-19, se conțin în Hotărârea nr. 31 din 24 septembrie 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Potrivit viceprimarului municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, noile modificări vor oferi posibilitate instituțiilor de învățământ să reconfigureze spațiile școlare, incluzând mai mulți elevi în procesul educațional.

În același timp, la ședința on-line de astăzi a serviciilor Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate, a declarat că în instituțiile municipale de învățământ se înregistrează un număr de 380 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus – dintre care 166 sunt elevi, iar 214 sunt angajați ai instituțiilor școlare municipale.

img20007707

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!