ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție tematică de imagini a maestrului fotograf Mihai Vengher va fi vernisată de Hramul Chișinăului

13:33 | 12.10.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Instituția Publică Agenția Informațională de Stat MOLDPRES în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău va organiza miercuri, 14 octombrie, la ora 16.00, în scuarul Catedralei Mitropolitane ”Nașterea Domnului”, vernisajul expoziției tematice de fotografii cu genericul ”Eroii zilelor noastre. Îi ajutăm ca să ne poată ajuta” a maestrului fotograf Mihai Vengher cu cadre medicale în acțiune din secțiile de COVID-19, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Mihai Vengher a menționat că expoziția cuprinde 150 de imagini. ”Fotografiile au fost executate în perioada iunie-iulie în spitalele clinice municipale ”Gheorghe Paladi”, ”Sfântul Arhanghel Mihail”, spitalul de boli contagioase pentru copii, precum și în Centrul COVID-19 de la CIE ”MOLDPEXPO”, Spitalul Clinic Republican și Institutul de Medicină Urgentă. Imaginile au imortalizat personalul medical angajat în activitatea de acordare a asistenței medicale a pacienților infectați cu COVOD-19”. Amplasarea pozelor va fi  efectuată pe panourile pentru ziare din Parcul Catedralei ”Nașterea Domnului”, adiacent străzii Pușkin”,  a precizat maestrul fotograf.

Mihai Vengher s-a născut la 2 decembrie 1962 în satul Colicăuți, raionul Briceni. În 1989 a absolvit Facultatea de ziaristică a Universității de Stat din Moldova. Din același an este angajat la Instituția Publică Agenția Informațională de Stat MOLDPRES. Este autor a numeroase fotografii incluse în albumul cu valoare de unicat „Parlamentul Independenței”. În timpul războiului de pe Nistru a fost mereu cu aparatul de fotografiat pe câmpul de luptă. Imaginile realizate de el în acea perioadă au fost publicate în presa națională și internațională, în cărțile „Transnistria în flăcări” de Gheorghe Budeanu și „Râul de sânge” de Valentina Ursu. Mihai Vengher este membru al Uniunii Artiștilor Fotografi şi al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova. În 2016, prin decret prezidențial, lui Mihai Vengher i s-a conferit titlul onorific ”Maestru în Artă”, “pentru muncă îndelungată şi prodigioasă în mass-media, contribuție la dezvoltarea artei fotografice şi înaltă măiestrie artistică”.

Expoziția va fi deschisă timp de o lună.

img20008107

img20008107

img20008107

img20008107

img20008107

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!