ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Aureliu Ciocoi și omologul lituanian Linas Linkevičius au discutat telefonic agenda bilaterală de cooperare

18:03 | 26.11.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Miniștrii de Externe Aureliu Ciocoi și Linas Linkevičius au purtat astăzi o convorbire telefonică asupra stadiului curent și perspectivele dezvoltării relațiilor bilaterale, agenda europeană a Republicii Moldova, colaborarea în cadrul organizațiilor regionale și internaționale, precum și alte aspecte de actualitate ale agendei bilaterale moldo-lituaniene, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al MAEIE.

Oficialii au apreciat nivelul avansat al dialogului politic și al cooperării sectoriale moldo-lituaniene, fiind de acord cu privire la importanța consolidării cooperării economice bilaterale. În mod particular, ministrul Aureliu Ciocoi a apreciat suportul personal al ministrului Linas Linkevičius pentru procesul de integrare europeană a țării noastre, precum și asistența generoasă oferită de partenerii lituanieni în adresa sistemului național de sănătate și orientată pentru depășirea consecințelor pandemiei COVID-19.

Șefii celor două diplomații au discutat aprofundat și despre evoluțiile în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, situația pe plan regional și internațional, precum și cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale. Totodată, diplomatul moldovean a invitat omologul său lituanian cu o vizită la Chișinău.

De asemenea, Aureliu Ciocoi și Linas Linkevičius au efectuat un schimb de opinii cu privire la evoluțiile politice recente din ambele state, precum și despre procesul de formare a noului guvern în Lituania, urmare alegerilor parlamentare din luna octombrie curent.

foto: MAEIE

img20009377

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!