ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procesul de angajare a străinilor la muncă în Republica Moldova va fi simplificat

11:33 | 27.11.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 27 nov. /MOLDPRES/. Procesul de angajare a străinilor la muncă în Republica Moldova va fi optimizat. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, va fi exclusă obligativitatea autentificării notariale a spațiului locativ în procesul de documentare a lucrătorilor străini. De asemenea, angajatorul nu va mai fi obligat să achite străinilor un salariu mediu prognozat pe economie, așa cum prevede în prezent legislația. În conformitate cu modificările prevăzute, cetățeanul străin va prezenta pentru acordarea dreptului de ședere în scop de muncă copia contractului individual de muncă.

Va fi exclus din legislație și alineatul care reglementează modalitatea de documentare a străinilor în scop de muncă în baza Listei ocupațiilor prioritare, aprobată de Guvern. Printre propunerile incluse în proiect se regăsește și posibilitatea de prelungire a dreptului de ședere provizorie doar până la 3 ani consecutiv.

Pentru a deveni lege proiectul urmează să fie adoptat în lectură finală.

foto: joblist.md

img20009396

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!