ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost aprobat modul de acordare a ajutorului financiar din partea Rusiei pentru agricultori

18:51 | 30.11.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Guvernul a votat astăzi o decizie cu privire la aprobarea Regulamentului privind stabilirea modului de acordare a ajutorului financiar din partea Guvernului Federației Ruse, destinat pentru compensarea parțială a prejudiciului cauzat de seceta din anul 2020 la cultura porumbului și pregătirea solului pentru recolta anului 2021, transmite MOLDPRES.

Conform deciziei, Ministerul Finanțelor va aloca, din fondul de intervenție al Guvernului, 59730,0 mii lei (echivalentul a 275,0 milioane ruble rusești) Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), în vederea compensării parțiale a prejudiciului cauzat de seceta din anul 2020 la cultura porumbului și pregătirea solului pentru recolta anului 2021.

Ministerul Agriculturii, prin intermediul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), va repartiza ajutorul financiar, în conformitate cu prevederile Regulamentului aprobat.

De asemenea, AIPA va autoriza doar cererile de solicitare a ajutorului financiar recepționate, conform prevederilor Regulamentului amintit, în limita mijloacelor financiare alocate.  Controlul asupra executării acestei hotărâri se pune în sarcina MADRM, iar decizia intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

foto simbol

img20009485

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!