ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Clădirea Liceului „Prometeu” din Grozești, Nisporeni, a fost reabilitată termic

12:16 | 02.12.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Clădirea Liceului teoretic „Prometeu” din satul Grozești, raionul Nisporeni, a fost reabilitată termic cu sprijinul Agenției pentru Eficiență Energetică (AEE), transmite MOLDPRES.

Colaboratorii Agenției au efectuat ieri o vizită în teritoriu pentru evaluarea lucrărilor efectuate în cadrul proiectului şi au constatat că acestea sunt conform normelor.

Proiectul este susținut în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte Pilot. „În cadrul proiectului au avut loc următoarele acțiuni de eficiență energetică: înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare cu suprafața totală de 37,8 m2; izolarea termică a pereților exteriori cu suprafața totală de 2 471,00 m2; construcția centralei termice pe gaz natural cu puterea totală de 174 kW”, au explicat surse de la AEE.

Valoarea totală a proiectului „Reabilitarea termică a Instituției Publice Liceul Teoretic „Prometeu” din satul Grozești, raionul Nisporeni” constituie circa 4,5 milioane de lei.      

Totodată, pe perioada implementării, beneficiarului i se asigură asistența tehnică ce include raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

foto: AEE

img20009550

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!