ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Constituțională a suspendat acțiunea Legii nr.218 din 3 decembrie 2020

17:30 | 07.12.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Curtea Constituțională a anunțat astăzi că a suspendat acțiunea Legii nr.218 din 3 decembrie 2020, transmite MOLDPRES.

În decizie se menționează că, prin Legea menționată, Parlamentul a exclus din competența Președintelui Republicii Moldova posibilitatea de a coordona activitatea Serviciului de Informații și Securitate și de a numi conducerea Serviciului și stabilește că activitatea Serviciului este supusă controlului parlamentar. 

Decizia Curții Constituționale a fost pronunțată în cadrul examinării sesizării nr. 195a/2020 depusă la Curtea Constituțională de către deputatul Sergiu Litvinenco. Data examinării acestei sesizări urmează a fi comunicată.

img20009708

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!