ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un fost deputat român ar fi obținut cetățenia R. Moldova cu abateri

10:59 | 09.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Procuratura generală a anunțat astăzi că a depistat mai multe abateri în procesul de acordare a cetățenii țării noastre unui ex-deputat din România, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, prin avizul Agenției Servicii Publice din 28 decembrie 2017, fostul deputat român a fost recunoscut cetățean al Republicii Moldova și asta în condițiile în care prin sentința din 7 decembrie 2017 a Înaltei Curți de Casație și Justiție din România, acesta era judecat și condamnat la închisoare, cu executare, pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

Conform sursei citate, la momentul depunerii cererii de dobândire a cetățeniei R. Moldova, acesta a tăinuit că începând cu anul 2015 deținea statut de acuzat în materie penală, date a căror cunoaștere ar fi dus la respingerea cererii.

În cadrul investigațiilor, Procuratura Generală a ajuns la concluzia că dobândirea cetățeniei de către acesta a avut loc contrar legii și a pornit o cauză penală pe faptul falsului în declarații, care, potrivit legislației se pedepsește cu amendă sau cu închisoare de până la 1 an.

Cetățenia R. Moldova i-a fost retrasă fostului legislator din România, la data de 2 noiembrie curent, prin decret prezidențial.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!