ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Programul de stat pentru dezvoltarea horticulturii va fi publicat în Monitorul Oficial

09:05 | 10.12.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Decizia Guvernului pentru aprobarea Programului de dezvoltare a horticulturii pentru anii 2021-2025 și a Planului de acțiuni privind implementarea acestuia urmează să fie publicată în Monitorul Oficial de vineri, 11 decembrie, transmite MOLDPRES.

Programul de dezvoltare a horticulturii pentru anii 2021-2025 a fost elaborat în vederea executării Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2020-2023, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 636/2019. „Acesta va contribui la atingerea Obiectivului „Orientarea investițiilor pentru fortificarea lanțului valoric și infrastructurii de prelucrare a producției agricole și modernizarea industriei de prelucrare prin crearea unui sistem de întreprinderi mici şi mijlocii de procesare, păstrare şi ambalare a produselor agroalimentare”, stabilit de Planul nominalizat pentru sectorul agrar și industria alimentară”, indică documentul.

Ministerele și autoritățile administrației publice centrale, conform competențelor, vor întreprinde măsurile necesare pentru realizarea în termenele stabilite a acțiunilor planificate în Programul de dezvoltare a horticulturii pentru anii 2021-2025. 

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va asigura monitorizarea și coordonarea procesului de implementare a Programului de dezvoltare a horticulturii pentru anii 2021-2025 şi va prezenta Guvernului, anual, până la data de 31 martie, raportul cu privire la realizarea Programului nominalizat.

Sursă: monitorul.md

img20009815

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!