ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spital din capitală a activat 130 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID-19

09:56 | 10.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie din Chișinău a activat 130 de locuri de tratament a bolnavilor cu forme ușoare de COVID-19, transmite MOLDPRES.

Autoritățile municipale au anunțat că secția nou formată pentru tratarea pacienților de COVID a fost suplinită cu personal medical, acesta fiind instruit și asigurat cu echipamente necesare intervențiilor conform protocoalelor naționale. Totodată, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecției Sociale urmează să pună la dispoziție cantitatea de preparate medicamentoase destinată necesităților instituției.

În context, pe parcursul săptămânii trecute, în blocul nr.2 al Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie au fost inițiate activități de reparație curentă. Saloanele de spital de la cele 3 etaje au fost suplimentate cu paturi și mobilier nou, renovate și extinse capacitățile blocurilor sanitare. De asemenea, instituția medicală a achiziționat inventar de unică folosință necesar pentru alimentarea pacienților.    

Pentru renovarea blocului nr.2 municipalitatea a alocat 960 mii de lei, iar sursele financiare ar putea fi suplimentate în funcție de necesități.

foto: Primăria Chișinău

img20009819

img20009819

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!