ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Profesorul Viorel Bostan a fost reales rector al Universității Tehnice a Moldovei

09:23 | 11.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 11 dec. /MOLDPRES/. Profesorul universitar, doctor habilitat Viorel Bostan a fost reales ieri în funcția de rector al Universității Tehnice a Moldovei, transmite MOLDPRES.

Viorel Bostan a fot reales în urma a 575 de sufragii (89,42%) exprimate de 643 de electori prezenți la vot (din 713 înscriși pe liste). În primul său mandat, conducătorul UTM a fost ales pe 12 noiembrie 2015.

Şi Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău are un nou rector. Este vorba de Alexandra Barbăneagră, aleasă cu participarea comunității academice a instituției pe 9 decembrie.

La Universitatea de Stat din Moldova, Adunarea generală a electorilor nu a reușit să aleagă noul rector al instituției. Turul doi al concursului urmează să se desfășoare pe 16 decembrie între Igor Șarov, ex-ministru al Educaţiei, Culturii şi Cercetării, şi Florentin Paladi, decanul Facultății de Fizică și Inginerie.

foto: utm.md

img20009853

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!