ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Cehe la Chișinău

12:32 | 16.12.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Olga Cebotari, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, Zdeněk Krejcí. În cadrul întâlnirii, au fost discutate aspecte ale cooperării bilaterale și prioritățile Chișinăului în domeniul politicilor de reintegrare a țării, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Olga Cebotari a mulțumit Guvernului Republicii Cehe pentru susținerea oferită pe plan internațional și prin intermediul proiectelor de asistență implementate în Republica Moldova.

Viceprim-ministrul a informat despre ultimele evoluții marcate în soluționarea unor probleme actuale ce afectează locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, precum și în realizarea angajamentelor asumate prin „pachetul Berlin+”.

S-a menționat că Guvernul Republicii Moldova continuă să promoveze o politică orientată spre construirea încrederii și spre apropierea ambelor maluri, promovând dialogul cu Tiraspolul în cadrul tuturor platformelor existente și creând condiții optime pentru dezvoltarea durabilă a localităților de pe malul stâng, asigurarea respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în regiune și rezolvarea problemelor de interes major pentru populație.

Oficialul moldovean a evidențiat că problema drepturilor omului, asigurarea liberei circulații și cea a gestionării eficiente și prin eforturi comune a situației pandemice pe ambele maluri ale Nistrului reprezintă subiecte prioritare pe agenda dialogului dintre Chișinău și Tiraspol.

Interlocutorii au exprimat deschidere pentru continuarea cooperării bilaterale pe aspecte de interes reciproc. 

img20009992

img20009992

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!